Stijging woningbranden door toenemend aantal zonnepanelen

Iedere wijk heeft tegenwoordig wel een huis met een dak vol lelijke glasplaten, die we zonnepanelen noemen. Buiten het feit dat die dingen foeilelijk zijn, zijn ze ook nog eens gevaarlijk. Ik vertel je meer! 

Meer zonnepanelen in Nederland

In Nederland hebben we ongeveer evenveel zonnepanelen als mensen. Dit betekent gelukkig niet dat ieder dak zonnepanelen heeft, ik heb het echt over het aantal losse panelen. Dat zijn er behoorlijk wat en als de klimaatgekte door blijft gaan, worden dat er alleen maar meer. Ondanks dat het een flinke investering is, snap ik best dat het aantrekkelijk is om zonnepanelen op je dak te hebben. Je kan er namelijk geld mee verdienen. Maar geloof mij, dat is dan ook het enige voordeel. 

Meer woningbranden

Zonnepanelen brengen veel risico’s met zich mee. Je ziet het steeds vaker voorbij komen in het nieuws: weer een huis in de brand en wat lag er op het dak? Juist, zonnepanelen. Woningbranden als gevolg zonnepanelen worden vaak veroorzaakt door een slechte installatie, wat kan leiden tot, jawel: oververhitting. Niet echt handig voor iets dat als doel heeft om de hele dag in de zon te liggen en waarbij het ook nog eens geldt: hoe feller de zon, hoe beter. 

In de Verenigde Staten zijn er al veel meer zonnepanelen en dus ook veel meer woningbranden. Bekijk de afbeelding hieronder maar eens. 

Figuur 1: Centraal Bureau voor Klimaatverandering laat zien dat de stijging in zonnepanelen voor meer woningbranden zorgt 

We moeten ervoor waken dat de dakpannen uit het straatbeeld in Nederland verdwijnen, anders gaan we de Verenigde Staten achterna. Dat moeten we niet willen! Denk dus extra goed na wanneer je zonnepanelen overweegt, want wat heb je nou eigenlijk liever: een mooi dak op je huis of je huis in de fik? Ik kan het antwoord wel raden 

Vond je dit interessant?

Lees dan ook mijn artikel over CO2.

Jakob Vreman

Ik zal mijzelf even voorstellen: Jakob Vreman, 24 jaar oud en woonachtig in Culemborg. Hier woon ik samen met mijn huisgenoten/kameraden Kevin en Sam. Tijdens mijn studie Ergotherapie heb ik kennis gemaakt met climatetruth.nl en schreef ik enkele artikelen. Een perfecte en interessante job, die goed te combineren was gedurende mijn studie. Inmiddels ben ik afgestudeerd en houd ik mij in mijn vrije uren nog steeds bezig met het tekstueel afbeelden van feiten voor climatetruth.nl. Om de content van climatetruth.nl goed over te laten komen, confronteer ik de lezers met keiharde cijfers in diagrammen en afbeeldingen. Wanneer het alleen tekstueel uitgelegd staat zal de lezer niet geboeid genoeg zijn.

View All Posts

Geef een reactie