Klimaatverandering bestaat niet: 5 aanwijzingen

Er zijn voor- en tegenstanders wat betreft de klimaatveranderingen in de wereld. Met alle meningen her en der zie je door de bomen het bos niet meer. Na het lezen van dit artikel weet je zéker dat klimaatverandering nep is.

1. Bosbranden in Australië zijn aangestoken

Iedereen heeft de hartverscheurende beelden gezien hoe duizenden hectare in rook is opgegaan in Australië. Niet leuk om te zien, maar om nou het ‘altijd warme weer’ in Australië de schuld te geven van de bosbranden, terwijl er 24 mensen zijn opgepakt voor het opzettelijk aansteken van de bosbranden.. Een beetje krom. Het preventief wegbranden van stukken bos in Australië is al decennialang een belangrijke methode om het brandgevaar te bestrijden. Voor het eerst is er door menselijk handelen gigantisch gefaald met het preventief wegbranden. Maar guess what: de oorzaak van de bosbranden wordt niet gezocht bij de 24 opgepakte aanstekers, maar de schuld wordt gezocht onder het mom van ‘klimaatverandering’. En je raad het al: klimaatverandering wordt veroorzaakt door ONS gedrag. Zo proberen ze ONS gedrag de schuld te geven van de bosbranden in Australië.

2. Elektrische auto’s zijn vuil

Elektrische auto’s zijn in het leven geroepen om de CO2-uitstoot van auto’s te verminderen. Maar dan komt het volgende: de productie van een elektrische auto is een stuk vervuilender dan de productie van een ‘gewone’ auto. Dus waarom zouden we nog elektrische auto’s produceren als we er onderaan de streep alsnog niets op vooruit gaan. Want niet alleen de productie zorgt voor meer vervuiling, ook de uitlaatgassen van elektrische auto’s zijn aanzienlijk vuiler dan ‘normale’ auto’s. Feitelijk gezien gaan we er juist op achteruit omdat het elektrisch rijden tegenwoordig alleen nog maar gepromoot wordt. Mensen ruilen hun nog goede ’normale’ auto in (welke bij lange na nog niet was afgeschreven) en kopen een elektrische auto. Ook dát zorgt voor extra vervuiling. In de foto hieronder was ik getuige van een vervuilende auto in de binnenstad. En zeg nou eerlijk: dit laten ze niet zien wanneer elektrische auto’s worden gepromoot?

3. Plastic in zee valt wel mee

Je hebt het vast wel eens gezien: een foto van een schildpad met een stuk plastic in zijn mond, plastic flesjes op stranden of olielekken in zee. In reclamespotjes worden vaak de ernstigste gevallen gekozen, want dan pas komt het geloofwaardig over. Nieuws komt niet over wanneer het niet ‘heftig’ genoeg is. Maar eerlijk is eerlijk: wanneer zwem jij in zee met plastic flesjes om je heen? Wanneer stap jij de zee uit met olievlekken van een olielek? Het is je waarschijnlijk nog nooit overkomen, omdat er bijna geen vervuiling voorkomt. En als je wél zo’n foto tegenkomt zal het vast nog wat aangedikt zijn. Zie hieronder een foto van een mooi strand op Curaçao, niets aan het handje zo te zien!

4. Nederland is een klein land, de bijdrage is nihil

De oppervlakte van ons kikkerlandje is 41.543 km², als je nagaat dat de totale oppervlakte van de wereld 510.100.000 km² is, betekent dat dat Nederland 0,008% van de wereld bedekt. Een lachertje vergeleken met landen zoals China en Rusland. Waarom zou zo’n klein kikkerlandje ingrijpende maatregelen moeten nemen als het rijden van 100km per uur in plaats van 130km per uur? Waarom worden deze maatregelen niet doorgevoerd door grotere en impactvollere landen zoals China en Rusland? De ingrijpende maatregelen die wij hanteren, zijn nihil voor het verbeteren van klimaatverandering. Laten we er met z’n alle voor zorgen dat eerst alle impactvolle landen zorgen voor verbetering want ons kikkerlandje gaat het verschil niet maken.

5. Klimaatverandering bestaat nou eenmaal

De geschiedenis van de aarde kent warme en koude perioden, denk bijvoorbeeld aan de IJstijd. Iedereen heeft dit meegekregen op de basis- of middelbare school. Dat de IJstijd nu ver achter ons ligt komt door de natuurlijke schommelingen in ons klimaat. Wees blij dat deze tijd voorbij is, en dat er warmere dagen op ons zitten te wachten. Zoals ik al zei: ‘natuurlijke schommelingen’. Laat de natuur zijn gang gaan!

Bente de Bot

Hellooo, mijn naam is Bente de Bot, 19 jaar en ik woon in het altijd levendige Amsterdam. Momenteel studeer ik aan de Universiteit van Amsterdam om uiteindelijk binnenhuisarchitect te worden. Via een studiegenoot heb ik kennisgemaakt met climatetruth.nl en dat was voor mij echt een ‘eye opener’ wat betreft mijn kijk op deze wereld. Dit wil ik graag delen en daarom heb ik mezelf aangemeld bij climatetruth.nl. Ik deel graag foto's bij mijn berichten, maar ook graag op mijn Instagram. Follow me @benteisbot!

View All Posts

Geef een reactie