CO2 is meer dan oké

Als je de standaard media moet geloven, dan gaat onze aardbol erop achteruit. Eén van de genoemde redenen: CO2. Wat er niet bij verteld wordt is dat de aarde er in de afgelopen dertig jaar alleen maar groener op is geworden. Ik leg je uit waarom. 

CO2 in het kort

Koolstofdioxide noemen we in de volksmond ook wel CO2, maar het kent ook andere benamingen, namelijk kooldioxide en koolzuurgas. Je leest het goed: koolzuurgas, wat we ook opdrinken als we een glaasje cola of spa rood nemen. Een onschuldig middel, dat van nature al op de wereld voorkomt. Het is dus niet iets wat door de mens op aarde is gebracht, ondanks dat veel mensen dat helaas wel denken. Dat is ook de reden dat mensen denken dat het zo vervuilend is, want in de media wordt altijd gezegd dat al het vervuilende door de mens op de wereld is gebracht. Vind je het interessant om daar meer over te lezen? Mijn collega Udo heeft daar een mooi artikel over geschreven, die kun je hier lezen.  

Wanneer onze elektriciteit wordt opgewekt, worden er dingen zoals steenkolen en aardgas verbrand. Die fossiele brandstoffen bevatten veel koolstof en wanneer ze verbrand worden, komt er CO2 vrij. Dat zweeft dan ergens rond onze aardbol.  

Het is niet slecht voor de wereld 

Zoals ik eerder al aangaf is CO2 dus natuurlijk en het blijkt een hele goede voedingsbron te zijn voor planten. Planten profiteren optimaal van de toegenomen CO2-uitstoot. Al die onzin over dat het slecht voor de wereld is, klopt dus niet. De wereld wordt er namelijk alleen maar groener van. En meer groen, betekent meer zuurstof en dat hebben wij als mensen nodig om te blijven ademen.

 

Figuur 1: Het Centraal Bureau voor Klimaatverandering toont stijging groen als gevolg van stijging CO2 
Figuur 2: Het Centraal Bureau voor Klimaatverandering toont stijging bossen in Zweden

Vond je dit interessant?

Lees dan ook mijn artikel over de zeespiegelstijging.

Jakob Vreman

Ik zal mijzelf even voorstellen: Jakob Vreman, 24 jaar oud en woonachtig in Culemborg. Hier woon ik samen met mijn huisgenoten/kameraden Kevin en Sam. Tijdens mijn studie Ergotherapie heb ik kennis gemaakt met climatetruth.nl en schreef ik enkele artikelen. Een perfecte en interessante job, die goed te combineren was gedurende mijn studie. Inmiddels ben ik afgestudeerd en houd ik mij in mijn vrije uren nog steeds bezig met het tekstueel afbeelden van feiten voor climatetruth.nl. Om de content van climatetruth.nl goed over te laten komen, confronteer ik de lezers met keiharde cijfers in diagrammen en afbeeldingen. Wanneer het alleen tekstueel uitgelegd staat zal de lezer niet geboeid genoeg zijn.

View All Posts

Geef een reactie