Hulpmiddelen voor boeren essentieel

De landbouw ligt onder vuur. Uitstoot moet minder worden en bestrijdingsmiddelen mogen niet meer gebruikt worden. Maar hoe verwacht je dan dat er bloemkool en andijvie van hoge kwaliteit in de schappen ligt?

Boeren kunnen op deze manier niet doorgaan. Hulpmiddelen zijn essentieel om producten van hoge kwaliteit te leveren én voor boeren om hun oogst succesvol te maken. Uiteindelijk komt het door onze luie maatschappij dat boeren hulpmiddelen zijn gaan gebruiken. Wij willen dat onze producten zolang mogelijk vers blijven, zodat we minder naar de supermarkt hoeven. Zodat onze spinazie niet na twee dagen in de koelkast al weg begint te schimmelen.

Is het wel biologisch?

Mensen zijn voorstander van biologisch om klimaatverandering tegen te gaan, maar wat als biologisch niet altijd biologisch blijkt te zijn? Wat mij betreft heeft het dan helemaal geen nut om over te gaan op de maatregelen die het kabinet voor boeren wil doorvoeren. Als er uiteindelijk wordt gelogen over de bestrijdingsmiddelen, kunnen we er maar beter gewoon eerlijk over zijn wat mij betreft. En als werkende moeder in spe, wil ik graag boodschappen voor een week kunnen doen en niet iedere dag langs de supermarkt hoeven te gaan.

Ik ben wel benieuwd, zijn er nog boeren die dit stuk lezen. Wat is jullie visie?

Samira Pieters

Mijn naam is Samira Pieters, 31 jaar oud en werkzaam als huisarts. Momenteel ben ik in verwachting van mijn eerste kindje samen met mijn man Aiden. Ons kind zal midden in de prachtige stad Utrecht opgroeien en zichzelf ontplooien tot mens. Naast mijn verantwoordelijke baan als huisarts houd ik mijzelf ook bezig voor climatetruth.nl. Ik vind het vooral leuk om te praten met gelijkgestemden, dus heb je een vraag of gewoon zin in een discussie? Daar ben ik altijd voor in!

View All Posts

Geef een reactie