Zonnepanelen: een terugverdientijd die je je hele leven kost

Ze worden steeds populairder: zonnepanelen. Toch raad ik ze in mijn adviesgesprekken niet aan. Het klinkt namelijk veel te mooi om waar te zijn, dus ik zal je als hypotheekadviseur het geheim verklappen: het IS ook te mooi om waar te zijn. 

We weten allemaal dat zonnepanelen niet goedkoop zijn. Deze kosten worden vaak goedgepraat door te spreken over de terugverdientijd. Zonnepanelen kosten je echter duizenden euro’s en deze euro’s ga je de komende 30 jaar nog niet terugzien.  

Gemiddeld gezien verhuizen mensen één maal in de tien jaar. Dit betekent dat wanneer je net je geld voor de zonnepanelen een beetje aan het terugverdienen bent, er alweer een kleine spruit op komst is en je een groter huis mag zoeken. Na de geboorte van mijn zoon Ralf, moesten Mariska en ik ook een groter huis vinden en nu ook mijn zoon Max al een grote jongen begint te worden, zullen we het niet veel langer volhouden in ons huidige huis. Zonnepanelen op je dak laten zetten is dus een slechte investering. Je kunt hier namelijk wel mee bezig blijven.  

VerDUURzaming 

Ja, het woord zegt het eigenlijk al: verduurzaming is duur. Niet iedereen is het daar mee eens maar ik heb drie duidelijke standpunten die staan als een huis 😊

  1. De terugverdientijd van zonnepanelen is 30 jaar.
  2. Heb je geen geld om te investeren in verduurzaming, dan heb je gewoon pech. Er is namelijk geen enkele manier om verduurzaming te bekostigen. Eigenlijk zou er een fonds voor moeten zijn, jammer dat dat er niet is.
  3. De overheid doet er trouwens ook weinig aan om verduurzaming aantrekkelijker te maken. Er wordt geroepen dat het zo belangrijk is, maar ondertussen is er nog steeds geen subsidie. Ik vraag me dan af of ze het echt zo belangrijk vinden… 

Hopelijk heb ik je weer wat geleerd met mijn bijdrage. 

Ik heb veel afwijkende meningen gehoord, maar niemand is erin geslaagd om me te overtuigen. Denk jij dit wel te kunnen? Try me! 

Groeten!  

Leon Nieborg 

Leon Nieborg

Welkom, ik ben Leon Nieborg, 32 jaar oud en woon samen met mijn vrouw Mariska en twee prachtige zonen Ralf en Max in Schiedam. Voor mensen uit de financiële dienstverlening hoef ik mezelf niet meer voor te stellen, zij kennen mij inmiddels wel haha. In het dagelijks leven ben ik hypotheekadviseur en in de weekenden support ik mijn kanjers langs de voetbalvelden. Ik houd van mijn werk en ik haal er voldoening uit wanneer klanten mij écht goed begrijpen. Wanneer dit gelukt is, heb ik een topdag.

Ik deel graag m'n visie met jou en help jou graag verder.
App me! 06 - 47 24 93 08

View All Posts

4 comments on “Zonnepanelen: een terugverdientijd die je je hele leven kost

  1. mijn buurman heeft laast panelen laten zetten ECHT VERSCHRIKKELIJK!!! die dingen blokkeren me uitzicht en ik kan niet eens meer zonnen in me tuin… EN DAT ALLEMAAL VOOR NIETS!!! Ik heb me avocaat al gebelt…..

    het enigste wat opvalt is is dat het me doet denken aan me code!! HAHAHAHA 🤣🤣🤣🤣🤣 ik zeg lekker niet waarom

Geef een reactie